Tatínek peče dort... II
Čtvrtá část projektu - Zahlazujeme stopy po nešetrném vyklopení z formy.
Začíná druhá etapa přípravy dortu. Čokoládová poleva je nejdůležitější ingrediencí celého dortu. Bez čokoládové barvy bychom snížili atraktivitu o více než 50%.
Ještě předtím než rozehřejeme čokoládu na vaření si však vystavíme veškeré ingredience na zdobení, abychom po natření polevy neztráceli čas a hmota nám během přemýšlení neztvrdla. Můj problém byl v tom, že nápadů i ingrediencí byla spousta, avšak dort měl omezenou kapacitu. Proto byla má analýza jednoduchá, vyškrtat to, co se nevejde....
Pátá část projektu - Vlastní zdobení
Přichází to, kvůli čemu celý dort děláte, (kromě radosti dětských očí) vyhrát si se zdobením. Díky pestré nabídce "stavebního materiálu" je to hračka. Největší výzvou je udržet "švýcarské hořické trubičky" kolmo k dortu, aby posléze vytvořily zábradlí. Výsledek můžete posoudit v galerii. U nás doma se všem líbil...
Začíná druhá etapa přípravy dortu. Čokoládová poleva je nejdůležitější ingrediencí celého dortu. Bez čokoládové barvy bychom snížili atraktivitu o více než 50%.
Ještě předtím než rozehřejeme čokoládu na vaření si však vystavíme veškeré ingredience na zdobení, abychom po natření polevy neztráceli čas a hmota nám během přemýšlení neztvrdla. Můj problém byl v tom, že nápadů i ingrediencí byla spousta, avšak dort měl omezenou kapacitu. Proto byla má analýza jednoduchá, vyškrtat to, co se nevejde....
Pátá část projektu - Vlastní zdobení
Přichází to, kvůli čemu celý dort děláte, (kromě radosti dětských očí) vyhrát si se zdobením. Díky pestré nabídce "stavebního materiálu" je to hračka. Největší výzvou je udržet "švýcarské hořické trubičky" kolmo k dortu, aby posléze vytvořily zábradlí. Výsledek můžete posoudit v galerii. U nás doma se všem líbil...
0 komentářů:
Okomentovat